Hívj bátran! Tel.: 06/30-815-3260 ill. 88/634-585

Érzel-mese

Érzelmi intelligenciát fejlesztő játék
4-12 éveseknek

– Mi történt ma az óvodában/iskolában?
– Semmi különös…

Ismerős szituáció? Akkor jó helyen jársz!

Manapság sajnos nagyon sok kisgyermeknek ez az egy betanult mondata van arra, hogy napjait jellemezze. Ez azonban nem azt jelenti, hogy abban a fránya óvodában/iskolában tényleg soha semmi nem történik… hogy is jelenthetné, hiszen emlékszünk még a sok-sok mókára, amiben nekünk részünk volt, vagy a fájdalomra, amit éreztünk mikor a legjobb barátunk többé nem akart a barátunk lenni, ez pedig gyermekeinknél sincs másként! Akkor mi lehet az oka annak, hogy mégis, nap nap után ezt halljuk? Valószínű, hogy szemünk fénye küszködik azzal, hogy érzéseit kifejezze, vagy egyáltalán felismerje. Aggodalomra semmi ok, ez nem szokatlan, sok kisgyermeknek nehézséget okoz arról beszélnie mit érez… akár ijesztő is lehet számára, nem érti „Én most miért vagyok dühös? Miért zavar ez?”. Ekkor jöhetnek a megmagyarázhatatlan dühkitörések, hisztik, könnyek. Ebben nekünk, szülőknek kell segítenünk, hogy mikor legközelebb hazajön, tudjon és akarjon mesélni jóról is, rosszról is.
Az érzelmi intelligencia fejlesztésével kiegyensúlyozottabb, élményekkel teli és boldogabb életre készítjük fel gyermekünk.

Ha fejlesztő játékokra gondolunk, akkor első körben talán a legkisebbeknek készült formabedobó jut eszünkbe, majd a nagyobbaknak szóló logikai feladatok, az agyat megmozgató, gondolkodásra serkentő játékok. A sok hasznos tudás és képesség azonban alig vezet sikerre önismeret, önuralom, kitartás, beleérző képesség és a társas kapcsolatokban való jártasság nélkül. Ezeket a képességeket pedig kizárólag az érzelmi intelligencia fejlesztésével tudjuk megszerezni.

Hidd el, tehetsz mindezek ellen!

Kérem a játékot

Az Érzel-mese játékot azért alkottuk meg, hogy legyen egy olyan eszköz a szülők, vagy a gyermekekkel dolgozó szakemberek kezében, ami lehetőséget biztosít az érzelmekről szóló beszélgetésekre. Ezzel a csomaggal számos játék játszható, mely az érzelmi intelligencia több részterületére hat. Segít felismerni a látott érzelmeket, megfogalmazni adott szituációban átélteket, a körülöttünk élők „bőrébe bújva” átgondolhatjuk, hogy vajon a másik mit érez. 

A játékban levő helyszíntáblák a gyermekek számára ismerős, napi szinten megjelenő színtereket ábrázolnak, így minden tábla rengeteg történetet, eseményt hív elő gondolataikból.  A változatos helyszínek és karakterek számtalan mese alkotására adnak lehetőséget, melyhez Vigovszky Rita Szederke illusztrátor teremt meg egy csodálatos világot.

Kellemes szórakozást, izgalmas beszélgetéseket kívánunk!

Kádár Annamária pszichológus, tréner, családterapeuta, a Mesepszichológia: Az érzelmi intelligencia fejlesztése gyermekkorban szerzője, érzelmi intelligencia fejlesztését célzó tréningeket is tart.

A Nyitott Akadémia nagy sikerű előadója.

A tudatosan nevelni igyekvő szülők körében igen elismert előadó, aki már eddig is számos tanáccsal segített eligazodni a kétségeink közt.

Kádár Annamária így ajánlja az Érzel-mese fejlesztő játékot:

“A kisgyermek nagyon nehezen tudja megfogalmazni problémáit, csupán az érzések szintjén éli meg a feszítő állapotokat. Számtalan olyan feladattal kell megbírkóznia, amelyek nagy megpróbáltatások elé állítják: le kell válnia szüleiről, meg kell tanulnia, hogyan kezelje félelmeit, késleltesse vágyait, győzze le a testvérféltékenység érzését.

Gyakran átéli az érzések ambivalenciáját is: egyszerre imádja és gyűlöli szüleit, és tehetetlennek érzi magát ebben a belső zűrzavarban.
Ha a szülő és a pedagógus teljesítményorientált, hogyha nagyon magasra helyezi a mércét vagy átadja a gyermeknek saját szorongásait, bizonytalanságát, ha felnőttszerepbe emeli a gyermeket, ha értelmezi problémáit, ha semmibe veszi és lekicsinyli félelmeit, szorongásait, akkor még jobban kibillentheti őt az amúgy is ingatag egyensúlyi állapotából.

A gyermek élményeit szimbolikusan, a játék és a mesehallgatás során segítségével tudja kifejezni.

Erre egy kiváló eszköz ez a társasjáték, hogy növeljük a gyermekünk éntudatosságát, érzelmi kifejezőkészségét, segítsünk a külső-belső konfliktusai megoldásában, a segítségkérésben, az empátiában, a vágyaik késleltetésében, a kitartásban.

A játék gyakorlatai segítenek szóba állni az érzésekről, természetesebbé teszik azt, hogy
egyáltalán foglalkozzunk ezzel a témával.

Nézd meg a videót, melyben Kádár Annamária beszél arról, miért fontos fejleszteni gyermekünk érzelmi intelligenciáját

megrendelem

Miért hisszük, hogy szükséged van erre a játékra?

Kádár Annamária ajánlásával megjelent játék már önmagában garancia a minőségre, nyugodtan bizalmat lehet neki szavazni

A játék megjelenésének hírére, már előzetesben sok óvodai megkeresés érkezett, és szülőként tudjuk, hogy amely játékot az óvónők ajánlanak, vagy amivel a gyermekünk szívesen játszik az óvodában, arra otthon is szükség van!

Vigovszky Rita Szederke által megteremtett csodálatos világ, a kézzel rajzolt egyedi figurák mindig elvarázsolják a gyerekeket

Mégsem tetszik, netán meggondoltad magad? Nekünk 14 napon belül visszaküldheted!

Mit tartalmaz az Érzel-mese fejlesztő játék?

A játék 3 kártyacsomagból épül fel: 

14 karakter: 

óvodás fiú-lány, kisiskolás fiú-lány, kamasz fiú-lány, fiatal felnőtt nő-férfi, középkorú nő -férfi, idős nő-férfi,kisbaba, fogyatékkal élő

Érzelmek: 15 érzelempár fiú-lány változatban

 1. öröm,

 2. szomorúság,

 3. meglepődés,

 4. büszkeség,

 5. bizalom,

 6. düh,

 7. undor,

 8. félelem,

 9. megkönnyebbülés,

 10. megvetés,

 11. gondoskodás-segítőkészség,

 12. irigység,

 13. magány-egyedüllét-kirekesztettség,

 14. feszélyezett-zavarban van-szégyen,

 15. szeretet-hála,

Helyszínek/szituációk  10 db kártya

A kártyák egyik oldalán helyszín, a másik oldalán szituációk találhatóak ugyanazon a helyszínen.

A játékban levő helyszíntáblák a gyermekek számára ismerős, napi szinten megjelenő színtereket ábrázolnak, így minden tábla rengeteg történetet, eseményt hív elő gondolataikból.

Játékötletek – így használd a játékot

Így használd a játékot!

Teli pocakkal, kipihenve érdemes nekivágni a beszélgetésnek, játéknak. Jó szívvel ajánljuk hogy a játék hetente akár többször is előkerüljön, napi 15 perc erejéig. Nagyszerű segítsége lehet egy-egy nap lezárásának, a gyermekkel történtek feldolgozásának.
Tapasztalataink szerint az érzelmeknél mindig adódnak váratlan helyzetek, nincsenek kőbe vésett szabályok. Fontos, hogy engedjük alakítani a játékirányát. Elsírhatja magát egy kisgyermek…vagy épp ellenkezőleg, de rég érezte, hogy ennyire ráfigyeltek és szeretne még egy kicsit sütkérezni ebben…esetleg az érzésekről családi körben beszélgetve, apa is mesél a gyermekkoráról. Juhé!
Minden játékötletnél konkrétan leírjuk, hogy mikor melyik lapokra van szükségünk és hogyan játsszunk, hogy a játékban rejlő lehetőséget a legjobban kiaknázzuk.

12+1 játékötletet írtunk össze a szabályfüzetbe.

Néhány ötletünk:
– Vegyük példának a mindenki számára ismert Memóriajátékot. Ehhez csak az érzelemkártyákra lesz szükségünk. Célunk, hogy a fiú-lány párokat megtaláljuk. Eközben azonosíthatjuk, megnevezhetjük az éppen felfordított érzelmeket, így rögzülnek a gyerekekben.

-Mese az érzésekről. Ehhez a játékhoz az összes kártyára szükségünk lesz. Húzzunk ki egy karakter lapot, egy helyszínt és egy érzelmet. A soron levő játékos szabadon választ még egy karakter kártyát, majd megpróbál kitalálni és elmesélni egy történetet az adott szereplőkről ami az adott helyszínen játszódik és a kihúzott érzelmet eredményezi. Ha már nehézség nélkül ki tudnak találni történeteket a játékosok, akkor a történet végén húzzunk még egy érzelem lapot és folytassuk tovább a történetet úgy, hogy a történet az új érzelemmel záruljon.

– Pantomim – Ebben a játékban a fiú kártyákat felfordítva kitesszük az asztalra, a lánykártyákból titkosan húz a játékos egy érzelmet és testtartással,mimikával próbálja megmutatni. Aki elsőnek kitalálta, hogy melyik az adott érzelem és megtalálja az asztalon a párját, kap egy pontot.

– Minek örülne egy nagypapa? Adjunk a gyermek kezébe egy karaktert és egy érzelmet, majd kérjük meg, hogy meséljen nekünk kicsit arról, hogy szerinte az adott személy mikor élheti át a képen látott érzelmet, ezzel segítve neki, hogy mások érzéseiben is gondolkodjon, ne csak a saját kis világában éljen.

-A helyszínkártyákat használhatjuk például a Ha erre járok ezt érzem… játékvariációhoz. Adjunk egy helyszínkártyát a kisgyereknek, majd ő válassza ki az érzelmek közül azt, amit érezni szokott az adott helyen. Ebből persze kezdeményezhetünk beszélgetést, hogy mi szokott történni, ami miatt így érez. Lehet, hogy a játszótérrel kapcsolatban valaki hálát érez, mert múltkor elveszett az egyik lapátja, de visszaadták neki, valaki pedig fél, mert kiesett a hintából.

– Mit érezhet?

– Mese az érzésekről…

– Akkor azt mondtam magamnak…

– Anya, apa ezt mondja

– Mit mondanál neki?

– Akkor azt mondtam magamnak…

– Tabula rasa…

– Szituációk -Agymanók

“Laura most éppen abban a korszakban van, amikor sajnos egyre többször kopogtat az ajtónkon a dac és a hiszti. Bevallom őszintén, sokszor nagyon nehéz ezt kezelnem, hiszen korábban még nem éltem meg vele ilyen helyzeteket, éppen ezért örültem meg az Érzel-mese játéknak, mert sok jó dolgot olvastam már róla.

Miután kibontottuk, Laura érdeklődve nézegette a benne lévő kártyákat és egyből elkezdett mesélni az ott látottakról, így már nagyon sok pozitív illetve negatív élményt is meg tudtunk beszélni a kártyák segítségével. Mivel ő még elég kicsi a játékhoz, ezért egyenlőre csak próbálgatjuk a játékokat, de így is nagyon jó, tényleg csak ajánlani tudom, mert szuper kis játék!”

Purda Ágnes

“Az unokákkal játszani mindig örömteli, szívmelengető érzés. Az érzel-mese játék a gyerekek olyan mélyben rejlő érzelmeit, gondolatait tárja fel, melyekről eddig nem volt tudomásom. Ajánlom mindenkinek ezt a játékot, aki gyermekének, unokájának a legbensőbb énjét is szeretné ismerni.”

Haász Klára, kétszeres nagymama véleménye

Kukkants bele a dobozba!

Nagyobb nézetért kattints a képekre

Karakterek

Szituációk, helyszínek

Játékszabályok

Érzelemkártyák

100% pénzvisszafizetési garancia

Győzödj meg róla, hogy ez tényleg egy igazán jó játék. Mégsem tetszik, netán meggondoltad magad? A csomag kiküldését követő 14 napon belül küldd vissza részünkre a teljes játékot és mi visszautaljuk neked vételárát. Ezzel a játékkal csak nyerhetsz!

Időgarancia

Igyekszünk minden kérdésedre választ adni 2 munkanapon belül.

Megújulás garancia

A kiinduló 12+1 játékötlet mellé weboldalunkon és facebook oldalunkon folyamatosan adunk újabb és újabb ötleteket, variációs lehetőségeket, hogy minél sokoldalúbban tudjátok használni a játékunkat.

Ár

Az Érzel-mese csomag ára: bruttó: 4.580 Ft

20 ezer Forint felett ingyenes kiszállítás!

Add le rendelésed 2 perc alatt!

Már csak pár lépés!

 1. Add meg, hány darabot kérsz!

 2. Válaszd ki a fizetési módot!

 3. Töltsd ki az űrlapot!

 4. Bankkártyás fizetés esetén fizesd ki az összeget, átutalás esetén utald át a díjat!

 5. A fizetés után elektronikus számlát állítunk ki, amit e-mailben küldünk el.

 6. Biztonságos SSL fizetés

 7. Bankkártyás fizetés esetén a bankkártya adataidat nem ismerjük és nem is tároljuk. Az itt megadott bankkártya adataid egy titkosított csatornán keresztül, kódoltan kerülnek továbbításra a bankfióknak.

 


Kérdésed van? Segítünk!

Tel.: 06/30-815-3260 ill. 88/634-585

Bankkártyás adataidat nem ismerjük és nem is tároljuk. Bankkártya adataidat egy zárt, biztonságos csatornánk keresztül megadhatod a bankfiók felé.

Csomagodat máris készítjük és várhatólag néhány napon belül megérkezik az általad megadott szállítási címre. Az általad megadott email címre kapsz értesítést a kézbesítés előtt a futárszolgálattól.

Ha a számlázási adatok eltérnek a szállítási adatoktól, kérlek vedd ki a pipát az űrlap alján található Postázási adatok megegyeznek a számlázási adatokkal megjegyzésnél, és add meg, mit írjunk a számlára.